|
Post by gogonutz on Oct 3, 2006 18:47:20 GMT -5
The Kooks album
|
|
|
Post by Minka on Oct 4, 2006 9:31:53 GMT -5
Josh Groban - You Are Loved The Killers - whole Sam's Town Michael Buble - the Caught In The Act DVD Donavon Frankenreiter - Call Me Papa, Butterfly, That's Too Bad, By Your Side
|
|
|
Post by gogonutz on Oct 5, 2006 17:34:20 GMT -5
1. Beautiful South - Eleven 2. Yesterday's News - Alphaspin 3. Heart Shaped Gun - Augustana 4. She Moves In Her Own Way - The Kooks 5. Tell Me - John Taglieri 6. Pimp My Life - The Crash Moderns 7. Summer Of Love - The Lost Trailers 8. All On You - Patrick Ryan Clark 9. Carolina Goodbye - Patrick Park 10. Wandering Star - Mike Finley 11. Down Home Girl - Old Crow Medicine Show 12. Grow Old With Me - The Postal Service 13. Mystified - Rocco DeLuca & The Burden 14. Anyway - Sister Hazel 15. Your move - Touriste 16. California Justice - Five For Fighting 17. Say Anything - Time & Distance 18. Time (To Let This Go) - Nevertheless 19. I Want You To Remember - Nine Days 20. Sunny Sailor Boy - Luka Bloom 21. Suddenly - Jupiter Sunrise 22. Fame - SR-71 23. Picture This - JJ Appleton 24. Answers - Hundred Reasons 25. Find A Way - Rosemary's Sons
|
|
|
Post by aminta on Oct 9, 2006 14:59:05 GMT -5
It's all about Marek Grechuta, he died today and his songs were with me in special moments of my life: Nie dokazuj Ocalic od zapomnienia Serce Wiosna ach to Ty W dzikie wino zaplatani W malinowym chrusniaku Niepewnosc Bedziesz moja pania Dni, ktorych nie znamy Korowod
Lyrics: By³o kedyœ w pewnym mieœcie wielkie poruszenie wystawiano nies³ychanie piêkne przedstawienie wszyscy dobrze siê bawili , chocia¿ by³ wyj¹tek
M³oda pani w pierwszym rzêdzie wszystko mia³a za nic nawet to ¿e spiewak œpiewa³ tylko dla tej pani i choæ rozum traci³ dla niej , œmia³a siê klaska³a
W drugim akcie œpiewak spiewa³ znacznie ju¿ rozwazniej m³oda pani by³a jedna ci¹gle niepowa¿na a¿ do chwili , kiedy nagle , nagle wœród pokazu pad³y s³owa :
Nie dokazuj , mi³a nie dokazuj przecie¿ nie jest z ciebie znowu taki cud nie od razu , mi³a nie od razu nie od razu stopisz serca mego lód
Innym razem zaproszony by³em na wernisa¿ na wystawy pó¿n¹ noc¹ w g³êbokich piwnicach czy to by³y p³ótna mistrza czy Kantena nie pamietam
By³y tam obrazy wielkie , p³ótna kolorowe z nieskromnymi kobietami szkice nastrojowe ca³e szczêœcie , ¿e natura martw¹ jednak by³y
Nie dokazuj , mi³a nie dokazuj .....
By³a tak¿e inna chwila , której nie zapomnê By³ raz wieczór rozmarzony i nadzieje p³onne przez dziewczynê z koñca sali podobn¹ do ró¿y której taniec w sercu moim œwiêty spokój zburzy³
Wtedy zdarzy³ siê niezwyk³y, przedziwny wypadek sam ju¿ nie wiem jak to by³o trudno opowiadaæ jedno tylko dziœ pamiêtam jak jej zaspiewa³em:
"Usta milcz¹ , dusza œpiewa usta milcz¹ , œwiat rozbrzmiewa "
lecz dziewczyna nie s³ysza³a tañcem ju¿ zajêta w tañcu komuœ zaœpiewa³a to co tak pamiêtam
"Nie dokazuj ,mi³y nie dokazuj przecie¿ nie jest z ciebie znowu taki cud nie od razu, mi³y nie od razu stopisz serca mego lód"
Nie dokazuj ,mi³a nie dokazuj przecie¿ nie jest z ciebie znowu taki cud nie od razu , mi³a nie od razu nie od razu stopisz serca mego lód ! (Nie dokazuj)
|
|
|
Post by idlewild on Oct 10, 2006 13:59:56 GMT -5
Buck Rogers - Feeder Karma Police - Radiohead Next Year - Foo Fighters Stars and Boulevards - Augustana Collide, Candleburn, Opaline - Dishwalla
JR Richards' vocals = top stuff.
|
|